Före och efter

Ett trappbyte är inte så avancerat som man kan tro men som du kan se på bilderna, som visar före-efter bytet, nedan så kan förvandlingen vara total.

Många av våra kunder hör spontant av sig och berättar hur otroligt nöjda de är med sin nya trappa. Här får du titta in hemma hos några av dem och se hur det såg ut före - och efter - bytet av trappa.
Lägg märke till hur inte bara trappan förändras, utan hela miljön runt om. Ibland med väldigt enkla medel - lite färg och nya tapeter, till exempel.

1. ”Ända sedan vi flyttade in i huset har jag velat göra något åt de gamla trapporna men jag var rädd att ett trappbyte skulle vara ett väldigt kompliserat ingrepp och inte gå att genomföra hos oss. Efter lite efterforskning kom jag i kontakt med Drömtrappor. De kunde beskriva processen – som visade sig vara långt ifrån så avancerad som jag trodde – och dessutom kunde jag anpassa trapporna så som jag ville ha det!” Så säger inrednings- och livstilsbloggaren Nina Holst (Stylizimo) om hur hennes trappbyte kom till. Golvet hade hon redan slipat och behandlat när vi kom in i bilden och önskemålet var att trappan skulle matcha hennes vitoljade grangolv vilket vi matchade med en vitlasyr på furu. Planlösningen är densamma som tidigare, två trappor på varandra från entréplan till umgängesytorna på plan 2 och vidare till Ninas arbetsrum på loftet. Att det blev glasräcken handlar om att skapa en vilsam bakgrund till matplats och vardagsrum men också för att ljuset ska få flöda så fritt som möjligt mellan de tre våningarna. Och visst blev det vilsamt och ändå uttrycksfullt?!

Efter trappbytet, Drammen, Norge

 

2. Tidigare satt en dörr för trappan till källaren, den gamla trappan i furu är klädd med tidsenlig plastmatta. Dörren till källaren är borta och låter den nya trappan i ek och vitmålat bli hallens självklara mittpunkt.

Före trappbytet, Kungälv, Göteborg

Efter trappbytet, Kungälv, Göteborg, Solid 56.34.3

 

3. På entréplan har planlösningen öppnats upp i samband med trappbytet. Väggarna runt trappan har tagits bort och ersatts av en öppen trappa med underliggande vang som ytterligare förstärker det öppna intrycket. Övervåningen har fått ett betydligt ljusare uttryck med den nya trappan, lite vit färg och en ny tapet.

Före trappbytet, Kåge

Efter trappbytet, Kåge

 

4. En klassiker – furutrappa klädd i nålfilt som leder ner till den inredda källaren – har fått ge plats för en smäckrare trappa med eksteg, vita vanger och rostfria räckesståndare.

Trappbyte Skellefteå

 

5. Många hus i Sverige har relativt rymliga hallar avsedda att rymma hela familjens måste-ha-saker men kan ändå upplevas trånga. Vilken typ av trappa du väljer påverkar i hög grad hur utrymmet upplevs. I det här fallet gör de underliggande, vitmålade vangstyckena hela skillnaden.

Efter trappbytet, Optimal 4.15.1 Ek Vitmålad

 

 

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara